Brandweer op bezoek bij onze molen

Omdat de leden van de brandweer van Nieuw-Lekkerland vandaag een team-building dag had en elders vertoefden werden de honneurs vandaag waargenomen door brandweerleden van de korpsen Papendrecht, Alblasserdam en Zuid-Beijerland. Tja en als je dan een dag in Nieuw-Lekkerland bent, wat doe je dan? Dan bezoek je de plekken die het bezoeken meer dan waard zijn. En waar begin je dan? Juist, bij onze molen.

Na de koffie hebben wij ze eerst een uitgebreide rondleiding gegeven. Daarna hebben we gelijk ook maar van de nood een deugd gemaakt en hebben onze molenaars van dienst, Arie en Adrie ze na deze rondleiding gelijk ook laten zien hoe de vang van een molen werkt. Daarbij hebben de brandweerlieden zelf de vang opgelegd een ook weer losgetrokken. En uiteraard hebben we boven in de kap gekeken hoe die vang nu precies werkt. Wanneer ze vanaf nu worden opgeroepen voor een brandende molen, en die zou nog draaien, dan weten ze nu precies wat ze moeten doen.

Tot slot hebben zij aan ons weer laten zien wat ze allemaal aan indrukwekkende gereedschappen bij zich hebben. Kortom, het was een zeer geslaagd bezoek voor beide partijen.