Scholen

Scholenbezoek Reggy BannerEen ochtend vol leuke en leerzame activiteiten, waarbij de kinderen spelenderwijs bekend worden gemaakt met een stukje werelderfgoed. 

VOOR WIE:
Alle groepen van de basisschool, activiteitenaanbod aangepast op leeftijd. (max. 30 leerlingen, grotere groepen in overleg)

WANNEER:
Een bezoek aan de molen is alleen mogelijk tijdens het openingsseizoen van de molen: vanaf april t/m september.

PROGRAMMAOPZET:
Er wordt gestart met een korte introductie middels een filmpje of digitaal prentenboek, afhankelijk van de leeftijdscategorie. Vervolgens gaan de kinderen in kleinere groepjes uiteen voor het activiteitenprogramma met 4 roulatierondes.

ACTIVITEITEN:
De activiteiten bestaan onder andere uit een rondleiding met de molenaar, zelf meel malen, pannenkoeken bakken, knutselen, bouwen, ontdekken en nog veel meer! Kortom: genoeg te doen…!

pptbakken pptdoeontdek pptkleurknutsel pptrondleiding

TIJDSDUUR:
Het molenbezoek zal in zijn totaliteit ongeveer 1,5 – 2 uur duren.

LESBRIEF:
Vooraf aan het molenbezoek krijgt u een lesbrief toegestuurd met bijbehorende powerpointpresentatie. Deze molenles kunt u in uw klas behandelen en activeert de voorkennis over Korenmolen De Regt, als introductie op de bezichtiging.

ppt12 ppt38

OVERIGE INFORMATIE:
De kosten voor deze leuke en educatieve ochtend (inclusief materialen lesbrief) bedragen: 30 euro starttarief + 2 euro per kind. Wilt u een molenbezoek boeken voor uw klas? Stuur dan een e-mail naar: scholenbezoek@korenmolenderegt.nl en vermeld in uw bericht de groep, het aantal leerlingen en de gegevens van de school. Daarna zal gekeken worden welke mogelijkheden er zijn m.b.t. het plannen van een bezoekmoment. Voor klassen tot 24 leerlingen is een eventueel verkort programma mogelijk, bestaande uit 3 activiteiten i.p.v. 4, met een totale tijdsduur van ongeveer 75 minuten.

EEN KLEINE IMPRESSIE VAN DE ACTIVITEITEN:
Deze groep 5 is enthousiast bezig in kleine groepjes met de verschillende onderdelen van het programma.

14 artikel(en)